subota, 8. prosinca 2018.

Ian Fleming

Ian Lancaster Fleming rodio se 28. svibnja 1908. godine. Bio je engleski pisac i novinar. Imao je tri brata i jednog sina. Bio je poznat po tome što je tvorac špijunskih romana o britanskom agentu James Bondu. 1950-ih i 1960-ih godina stekli najveću reputaciju od prodavanja knjiga. Radnja romana o Jamesu Bondu je velikim djelo inspirirana njegovim provedenim djelom iz Drugog svjetskog rata.

Slikovni rezultat za ian fleming djetinjstvoTada je bio mornarički obavještajac. Lik James Bond je stvorio prema samom sebi. Počeo je planirati pisanje špijunske romane s kojima je počeo 1952. godine. U djetinstvu odlučio je slijediti svog brata pa je 1921. godine. upisao se na Fakultet Eton  gdje se iskazao tako da je bio u više školskih aktivnosti a to su bile atletika i uređivanje časopisa. 

Dok je uređivao više puta došao u sukob s ravnateljom koji nije podnosio njegov način ponašanja i odijevanja, a pogotovo njegovu masnu kosu koju je volio mazati uljem. Njegova žena se zvala Ann Fleming nije bila baš poznata ali tijekom njegove žene porasla joj je popularnost. Smrt mu se se prepisuje na masovno konzumiranju duhana i alkohola, od čega je dobio srčani udar u 57. godini života i umro 12. srpnja.1964. godine.





subota, 1. prosinca 2018.

The Miracle Season

Redatelj: Sean McNamara

Glavni glumci: Danika Yarosh, Erin Moriarty

Ovo je sportski film, radi se djevojkama koje se poznaju od rođenja i najbolje su prijateljice. Jedna se zove Caroline nazvana "Line" koja je kapetanica odbojkaškog kluba, a njezina najbolja prijateljica se zove Kelley. Carolina mama je bila teško bolesna ali se borila sa tim.
Poster od filma

Tijekom natjecanja odbojke su pobjeđivale i onda je došao tren da budu na državnom. Uzele su naslov. Krenula je nova godina.  Tijekom postavljanja plakata Kelley je upoznala dečka koji joj je na kraju postao dečko. I desila se tragedija. Bila je zabava od Caroline, svi su se zabavljali. Kada je bio kraj, Kelley je ostala zadnja i ispratila Carolinu. Otišla je sa motorom, i dogodio se nesretan slučaj, zabila se i umrla. U crkvi je došla i njezina mama koja je bila bolesna uz to je došla.

Ona je također umrla poslije tijedan dana. Cure sa odbojke bile su shrvane jer su toliko voljele Caroline zbog njezine dobrote i šala i nisu imale volje trenirati. Trenerica odbojke odlučila je da izabere novu osobu koja će biti na njezinom mjestu dizačice. Odlučila je da to bude Kelley, i na kraju je postala kapetanica. Prve dvije utakmice su izgubile i svi su mislili da neće dobiti opet naslov. Ali su se trudile da to učine za Caroline, i uspjele su, postale su prvakinje.

Ovo mi je najdraži film jer iskazuje koliko su se te cure unatoč izgubljenoj prijateljici uspjele pobijediti za nju, iskazuje koliko im je značila. Pokazuju da i u dobrim i u lošim situacijama mogu pobijediti i ostvariti što žele. Jako mi se sviđa to što je vrlo iskren film . Također mislim da je jako poučan film.