petak, 16. studenoga 2018.

Jacqueline Kennedy Onasis

Slikovni rezultat za jacqueline kennedy onassisJacqueline Kennedy Onasis rodila se 28. srpnja 1929.godine.  Bila je prva dama Amerike i žena najpoznatijeg i najomiljenijeg američkog predsjednika SAD-a  Johna F. Kennedya , koji je ubijen 1963. godine u atentatu.

Njena mama je bila Janet Lee ona je bila čista Irkinja a tata John Vernou Bouvier III bio je pravi Škot i Englez. U mladosti je bila stravstvena jahačica često je sudjelovala i pobjeđivala na brojnim natjecanjima. Studirala je na koleđu u Vassar u Poughkeepsieju u New Yorku, a nakon toga je otputovala u Francusku i studirala je na sveučilištu Grenobleu i Sorbonne.

Nakon povratka u Sjedinjene Američke Države,  prebacila se na The George Wasinghton University u Washingtonu. Nakon završetka zaposlila se u novinama The Washington Times-Herald, gdje je imala posao fotoportera. Također je bila spisateljica, napisala ja mnoge knjige poput: The Last Will and Testament of Jacqueline Kennedy Onassis. 1993. godine diagnosticiran joj je Hodgkinov limfon i iako su prognoze na početku bile optimistične, limfon se proširio, te ju umrla u snu, 19. svibnja. 1994. godine. dva i pol mjeseca prije svog 65. rođendana. Pokopana je uz svog prvog supruga Johna, sina Patrica i kćer Arabelluna Arlington National Cemetery u Arlingtonu u Virginiji.

Nema komentara:

Objavi komentar